Kesaksian Tan Wei Lim: Terbebas Dari Hutang

Tan Wei Liem - penulishidupku.com - 1

Saya pernah bertemu dengan beliau di salah satu chapter meeting FGBMFI (Full Gospel Business Men’s Fellowship International). Kisah hidupnya menyentuh saya dan menjadi berkat bagi saya. Inti sari yang saya dapatkan dari kesaksian ini adalah pengakuan dosa dan berbalik kepada Tuhan sebagai awal dari satu pemulihan.


Segala hormat dan kemuliaan bagi Allah Bapa, Allah Putra, dan Allah Roh Kudus.
Terima kasih kepada bapak Tan Wei Liem, Life, YouTube, dan Racoplax Baru atas video kesaksiannya.

Untuk memberikan komentar, kritik, maupun saran silahkan klik DI SINI.

IS IT TRUE THAT EVERY DAY IS A SPECIAL DAY ?

special day - penulishidupku.com - 1

This afternoon I chat with someone over facebook, something that I rarely do actually. The conversation from a simple question of “how’s your day ?” grew becoming something that is quite interesting. My friend commented that “every day is special“.

That is either a very positive remarks, or perhaps a confession of faith, which many of us hope it is true :-). But commenting that I honestly said to her that not all the time I feel every day is special. Maybe the ratio is 80:20, where 20% of the time, I just feel my daily life is just ordinary (nothing special).

After we ended our chat, I asked myself whether I can truly say that everyday is special. So before I went deeper I started searching the definition of the word “special”. You can try this on your own using Google or go this link: http://dictionary.reference.com/browse/special

And this is what I got:

THE DEFINITION

adjective
1. of a distinct or particular kind or character: a special kind of key.
2.being a particular one; particular, individual, or certain: You’d better call the special number.
3.pertaining or peculiar to a particular person, thing, instance, etc.; distinctive; unique:
the special features of a plan.
4.having a specific or particular function, purpose, etc.:a special messenger.
5.distinguished or different from what is ordinary or usual:a special occasion; to fix something special.
6.extraordinary; exceptional, as in amount or degree; especial:special importance.
7.being such in an exceptional degree; particularly valued:a special friend.
8.pertaining to people with singular needs or disabilities, or to their education:
disabled students with special needs; state funding for special schools.

noun
9.a special person or thing.
10.a train used for a particular purpose, occasion, or the like.
11.a special edition of a newspaper.
12.Theater. a spotlight reserved for a particular area, property, actor, etc.:Give me the coffin special.
13. a temporary, arbitrary reduction in the price of regularly stocked goods, especially food; a particularly worthwhile offer or price: The special this week is on sirloin steaks.
14. Television. a single program not forming part of a regular series.

The definition is more than one, but pretty much it gave me the idea what special truly means. When I say “a special day”, it means:

1. A day that is different from the ordinary ones.
OR
2. A day that is particularly valued or exceptional.

Let’s go back to the main topic “every day is special” and lets use a little bit of logic then. From the definition, the word special is a product of comparison. If special is extra ordinary then it will not exist without ordinary. If everyday is special then this statement can be flawed logically, because there will be no ordinary day, and if there is no ordinary day, then as results extra ordinary day can not exist too. Simply because it has nothing to compare to.

DEEPER ANALYSIS

BUT… if we analyzed “special day” from a different perspective… by including context and deeper understanding. Then we may get a different result. My argument is as follows:

1. When we decide something is special or not, we have to go through a step called assessment. And that assessment CAN BE SUBJECTIVE.

2. My day IS NOT your day though we share the common resource called time.

3. There are no 2 days identical ever been produced.

4. Also take note that the word special should be emotionless by meaning. So special is not happiness, special is not excitement, special is not sadness, etc. Special is just simply different from the ordinary.

By looking at those few data, theoretically I can not say that “everyday is special” because of the subjective nature. But I can say “MY everyday is special” if I truly feel that way.

MY PERSONAL VIEW

After analyzing that, the basic question still remains: DO I FEEL MY EVERY DAY IS SPECIAL ?

After contemplating this, I conclude that YES, MY EVERY DAY IS SPECIAL. Because:

1. I can only exist at one place at one time, bound by time and space. The space is where I am right now and that time is PRESENT. I can only compare 2 things objectively IF BOTH CAN BE ASSESSED AT THE SAME TIME. If I tried to compare my present against my past then it will be unfair to my past because there will be missing data all over the place. So I live in the present, and this present of mine is something that I feel grateful about, and hold my 100% consciousness. Because of that I cultivate a positive mind only to focus in the good things of my life. What I remember the most about my past are only the good memory. I still somehow can remember my past failures, sadness, etc but not in such great details compared to my good memories :-).

2. If we use another source to define “special”, and you can try this by typing “define:special” at Google, you will find this:

adjective

1.better, greater, or otherwise different from what is usual. “they always made a special effort at Christmas”
synonyms: exceptional, unusual, singular, uncommon, notable, noteworthy, remarkable ,outstanding, unique

there is a definition of “better”. Because I can be very sure only about the PRESENT, I believe that my PRESENT is MY BEST MOMENT OF MY LIFE. This is maybe subjective, but it shapes the idea that MY TODAY IS BETTER THAN MY YESTERDAY because I no longer remember 100% what my yesterday was like. My 100% consciousness is in THIS MOMENT.

3. The word “special” has also a synonym “unique”. Well every day is surely unique for me, as far as I can remember.

4. Now I use faith. And my source is the word of God. I believe that my life today is the GIFT from God, and my God is the God of increase. So my God always gives me better things than before. So my tomorrow will be better than my today too. But I also need to ensure that I have to be responsible with my life even though His grace will always outperform my best effort.

Because my every day is unique, my today is better than yesterday, and I believe God only gives me good things for me, then to me YEAH, MY EVERYDAY IS SPECIAL.

THE BIBLE’S VIEW

BUT if we look at the BIBLE, it never mention about SPECIAL DAY. But it says:

Psalms 118:24
This is the day the Lord has made; We will rejoice and be glad in it.

1 Corinthians 10:31
Therefore, whether you eat or drink, or whatever you do, do all to the glory of God.

It is up to us whether we want to perceive everyday is special or not. But what the most important is WHAT WE WILL DO WITH IT. What will we use our time for. And as the Bible said, we should USE IT to rejoice, be glad, and do all things for the glory of God.

CONCLUSION

There is no right or wrong about our subjective argument that “EVERY DAY IS SPECIAL”. But what most important is we can link our day back to God.


All glory to God the Father, the Son, and Holy Spirit.

To give comments: CLICK HERE.

You can share this article through the media below.

Diary 6 Des 2015 – Time to Babysit

anak anak - penulishidupku.com - 1

Hari Minggu ini gua nggak ke gereja. Kalau orang – orang yang sangat rohani pasti akan berteriak “WHAT !?” seakan – akan gua baru melakukan suatu pembunuhan. Tapi yah gua ada alasan kenapa gak ke gereja, yaitu hari ini gua harus babysit keponakan gua (dari adik).

Mereka itu bangun tidur cukup pagi dan sebelum gua sadarkan diri mereka sudah aktif menyerbu kamar gua. Kalau dari tingkat kenakalan, menurut gua 2 keponakan gua dari adik gua ini nakalnya di atas rata – rata. Setiap kali mereka main di kamar gua pasti berantakan banget. Biskuit dan air minum berkali – kali tersebar dan ditumpahkan (dengan sengaja) di atas ranjang gua. Remote TV berkali – kali sulit diketemukan, dan banyak benda – benda terlempar di sana sini dengan tidak jelasnya.

Kadang – kadang capek juga, masalahnya makin dilarang makin mereka langgar. Misalnya “jangan ditumpahin ya air minumnya” eh malah minumannya disiram ke gua. Kalau bukan keponakan sendiri mungkin sudah gua bogem atau kameha meha sampe terpental ke planet Mars hehehe.

Puji Tuhan juga adik gua punya 2 orang pengasuh anak – anak yang super sabar. Tanpa mereka ngurusin 2 keponakan gua serasa mission impossible :-). Tidak hanya semua orang di rumah gua dibuat repot sama 2 keponakan gua, kucing gua si Pus Pus juga stress berat sampe ngumpet terus di bawah meja dapur. Dia trauma ekornya ditarik – tarik sama keponakan gua.

Tadi pagi gua ajak Pus Pus masuk ke kamar gua supaya dia nggak takut sama anak – anak. Keponakan gua antusias elus – elus dia dan kemudian kasih dia makanan kucing. Permasalahannya cuma satu… mereka taruh makanan kucingnya di atas ranjang gua dan banyak butiran butiran yang berserakan di lantai :-). Belum lagi antara cici dan adik, kedua keponakan gua ini rebutan barang yang diselesaikan dengan cara adat bertukar jurus – jurus silat sehingga kedua – duanya saling nangis. Pusing banget…. gile gua salut deh sama adik gua yang ngadepin mereka setiap hari… itulah yang namanya mujizat :-)

Siang harinya gua bawa mereka ke mall untik bermain di children playground. 150,000 rupiah per anak seharian. Lumayan deh biar energi mereka tersedot di sana dan gua bisa cuci mata di mall hehehe.

Walau demikian dengan segala kekurangan yang ada, gua tetap bersyukur punya keponakan seperti mereka karena gua bisa belajar banyak kesabaran dan persiapan jadi papa yang baik. Ceeee ileeeeee… asli sungguhan nih. Yang pasti kalau gua sudah nikah gua butuh istri yang sabar, pengasuh bayi, mertua yang rela dititipin anak hehehe, dan nyokap gua untuk bantu2 dikit. Ngurus anak itu nggak mudah, tapi kalau kerjanya keroyokan bakal lebih ringan deh :-)


Untuk memberikan komentar, kritik, maupun saran silahkan klik DI SINI.

Diary 6 Des 2015 – Nulis Lagi

Diary - PenulisHidupku.Com - 1

Karena suatu alasan yang tidak jelas, gua sekarang terdorong untuk kembali menulis. Yah bukan nulis yang berat – berat atau pun gokil2, paling tidak mulai kembali menulis diary online. Mungkin ada yang nanya kenapa sih nulis diary di blog, kan bisa dibaca orang lain dan gak ada privacy dong. Well, salah satunya supaya memang bisa dibaca orang lain, bagaimana gua menjalani hari – hari gua bersama dengan Tuhan.

Dalam kehidupan sehari – hari, ada masanya kita merasa di atas (excited), ada juga masanya di bawah (down), dan ada juga masanya biasa – biasa saja (flat). Salah satu tantangan kita adalah merasakan tuntunan Tuhan di masa – masa flat. Karenanya menulis diary memaksa gua untuk lebih jeli melihat kebaikan – kebaikan Tuhan yang gua alami sehari – hari.

Dan dengan menulis, gua bisa memaksimalkan penggunaan waktu gua. Seperti contohnya tulisan diary ini gua ketik sambil gua boker… (iya betul sungguhan) :-). Luar biasa kan teknologi jaman sekarang :-).


Untuk memberikan komentar, kritik, maupun saran silahkan klik DI SINI.

A Girl Got Gift From Heaven and Painting with Jesus – Jordan Cook/Sid Roth

This Video is from Sid Roth, “It’s Supernatural!” Jordan Cook is 8-year-old girl who started to paint when she was 2 years old. In her 8th brithday, she had an encounter with Jesus and asked Jesus to heal her mother, Michelle. Michelle miraculously got healed from God. She also showed prophecy through her painting. Jordan prays for sick people.

To Donate to Sid Roth,
https://secure2.convio.net/srmv/site/…

To see more testimonies of heaven and end times,
http://www.heavenvisit.com


All glory to God the Father, the Son, and Holy Spirit.
Thank you to Jordan Cook, Sid Roth, HeavenVisit, and YouTube for the testimonial video.

To give comments: CLICK HERE.

You can share this article through the media below.